GO! Basisschool De Zonnewijzer

De leerlingen van de 2de en 3de kleuterklas gaan de sportieve toer op

 

De leerlingen van de tweede en derde kleuterklas gingen gisteren de sportieve toer op. In de namiddag konden ze zich uitleven in de sporthal van Zwalm.

Theatervoorstelling ‘Jack’

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar woonden de theatervoorstelling ‘Jack’ bij.

De voorstelling – naar het boek Jack, de Ruimteridder van Martine Glaser – werd gebracht door het jeugdtheatergezelschap Studio Gekko.

Jack wordt makkelijk boos. Maar hij tekent dolgraag en heeft superveel fantasie. Hij heeft ‘een kort lontje’, zoals de juf zegt. Er zijn kinderen die Jack pesten om hem kwaad te zien worden, om de bom in zijn hoofd te horen ontploffen. Hij wordt er verdrietig en moe van. En dan verschijnt Fir, een ruimteridder, om Jack te helpen …

Een herkenbaar, verhelderend en spannend avontuur voor onze leerlingen.

Dikketruiendag

De leerlingenraad van BSGO Zonnewijzer Zwalm organiseerde ’s ochtends een mini-klimaatmars aan de schoolpoort. In de voormiddag werden alle leerlingen getrakteerd op een warme chocomelk en na elke speeltijd werd er vrolijk gedanst om het warm te krijgen. De leerlingen vonden het super.

Bovendien kwam maar liefst de helft van onze leerlingen vandaag per fiets naar school, echte klimaatflandriens. De klas met het meeste aantal fietsers kreeg een trofee van sportmeester Arne.

Creatief aan het werk in het kunstatelier

De leerlingen van het vierde jaar gingen creatief aan de slag in GC De Munck binnen het thema “grappige kunst”.

Met lijm, papier maché en kleur gingen ze aan de slag. Fantasie was een must, want het werkje werd een 3D-schilderij op doek.

De Wereld van Kina en het Industriemuseum

Op dinsdag 29 januari brachten de leerlingen van L4, L5 en L6 een bezoek aan het museum De Wereld van Kina.
Het was een speurtocht doorheen Zapland (dino’s) voor het 4de leerjaar, vliegtuigjes bouwen voor het 5de leerjaar en seksuele opvoeding voor de leerlingen van het 6de leerjaar.
In de namiddag bezochten ze ook het Industriemuseum. L4 leerde weven, L5 vilten en L6 leerde experimenteren met wetenschap en techniek, onder leiding van een gids.

Verhaaltjes voor onze allerkleinsten

De leerlingen van het vierde leerjaar verwenden onze allerkleinste leerlingen met leuke voorleesverhaaltjes.

Dag van de directeur

Dag van de directeur is ook dit schooljaar niet onopgemerkt voorbij gegaan. Welkom Mr Bert Schietse.

Thema ziek zijn

Naar aanleiding van het thema “Ziek zijn” in de klassen van juf Manuela en juf Stefanie verzorgden en onderzochten de kleuterdokters hun patiënten.
Zalfjes werden vlotjes gesmeerd en er werden veel pilletjes voorgeschreven. Ook trokken de kleuters te voet naar apotheek Nicky Betrand voor een blik achter de schermen.

De apothekeres toonde de kleuters de vele lades met letters en het ingebouwde trapje om de medicijnen uit de bovenste lade te kunnen halen. Ze liet ook zien hoe de poedertjes gewogen en gemengd werden om vervolgens met een machine pilletjes te toveren.

Na de rondleiding keerden we blij met de pilletjes terug naar school.
Apotheek Nicky Bertrand, bedankt voor de leuke ervaring!

Gezonde smoothies maken

 

Vrijdag namen we afscheid van Juf Phaedra, na 6 schitterende weken stage. De gezonde, overheerlijke smoothies waren een succes.
L3 en het hele team van De Zonnewijzer wensen je veel geluk in je nieuwe job.

Carnaval Zwalm

We lieten ons zien tijdens de carnavaloptocht van zaterdag 19 januari in Zwalm.

Top